Nybörjarintagning

2020-09-21 @ 18:00 19:00

Bushido Karate Karlskrona har nybörjarintagningar varje måndag till mitten av september. Vi finns i egna lokaler på Saltsjöbadsvägen 1c.
Kom i vanliga träningskläder och tvättade fötter. Välkomna!

Terminsstart

2020-08-24 @ 18:00 19:00

Välkomna tillbaka till en ny termin! Äntligen kan vi köra igång inomhusträningen igen. Vi börjar måndagen den 24 augusti med nybörjare och de som har tränat en termin och har rött bälte. Intagning kommer att hållas några veckor därefter, för de som vill prova på. Här finns höstens schema.

Gradering

På söndag 23/8 blir det gradering för de som har varit i kontakt med Sensei om det.
Graderingarna startar klockan 17:30.
Kostnad är för barn 150 kr och för vuxna 250 kr. Betalas på plats via Swish 123 575 0245.
Tänk även på att ta med graderingsboken (med hårda pärmar och HDKI:s logga).

Lycka till, alla!

Höstens träningar

Nu äntligen kör vi igång med inomhusträningen igen! Styrelsen har beslutat att öppna upp för inomhusträning igen from måndag v 35. Höstens schema återfinns här. Kika gärna på det. Det är inte är samma tider som förgående termin, och något annorlunda upplägg i grupperna. Vi arbetar med att hitta sammansättningar så att alla får ut så mycket som möjligt av sin träning.

I samband med beslutet att öppna dojon har styrelsen bland annat beaktat vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar att ta hänsyn till och styrelsen har gjort en riskbedömning. Hänsyn har också tagits till Riksidrottsförbundets och Svenska karateförbundets rekommendationer.

Vi skulle vilja göra alla karate-ka uppmärksamma på följande:

  • Kom inte till dojon om du känner symptom på covid-19
  • Börja träna igen först när du varit symptomfri minst 48 timmar efter sista symptom
  • Kom till dojon ombytt
  • Anhöriga som inte ska träna lämnar och hämtar utanför entrén. Undantag görs i de fall det tränande barnet behöver ha stöd av en förälder innan och efter träning i dojon, i dessa fall tänk på att hålla avstånd.
  • Inga åskådare i dojon
  • Ha god hygien, tvätta händer och fötter med tvål och vatten innan träning
  • Om du vill dricka vatten, ha egen vattenfylld vattenflaska med till dojon.
  • Efter kvällens sista träningspass hjälps alla åt med att sopa av tatamin, städa av toaletten och sprita av använd utrustning
  • Onsdagar efter sista träningspass skuras tatamin enligt särskild rutin
  • Söndagar städas utrymmena utanför tatamin enligt särskild rutin och enligt lista där karate-kan satt upp sig.

Gå gärna in på vår sida på Facebook och gilla den. Sök även efter gruppen Bushido Karate Karlskrona. Där delas all nyttig intern information i klubben.
Varmt välkomna till en ny termin!

mvh Instruktörer och Styrelse

Sommarträning

Från och med onsdag vecka 26 drar sommarträningen igång.
Träningen är gratis och är att betrakta som en förlängning på vårterminen. Vi ber er därför att ta med er era träningsböcker som ni fick i början av terminen. För den som är på alla träningar kommer det finnas en möjlighet till gradering i slutet av sommaren, om sensei anser att eleven är mogen för det.

Vi kommer att börja på Mariedals gräsplan. Därefter kommer vi att träna på lite olika ställen i Karlskrona under sommaren. Detta för att vi vill passa på att göra reklam för klubbens verksamhet. Vid regn ställer vi in, vilket vi i så fall också kommer att informera om. Under sommaren tränar vi i gi, i dräkt. Träningen hålls mellan 18.30 och 19.30.

Här tränar vi:

v 27: Rosenholm
Gräsplanen bredvid fotbollsplanen.

v.28: Wämöparken

v.29: Långö
Vid badplatsen på Långö.

v.30: Hästö
Gräsplanen mitt emot affären. Parkering finns antingen vid affären, längs med Graveleys väg eller precis där man kör in till Hästö.

v.31: Långö OBS! Inställt pga regn!

v.32: Hästö

v.33 Uppstartsträning. Mariedal

Varmt välkomna alla till sommarens träningar! 🙂

Sommarträning

2020-06-24 @ 18:30 19:30

Från och med onsdag vecka 26 drar sommarträningen igång.
Träningen är gratis och är att betrakta som en förlängning på vårterminen. Vi ber er därför att ta med er era träningsböcker som ni fick i början av terminen. För den som är på alla träningar kommer det finnas en möjlighet till gradering i slutet av sommaren, om sensei anser att eleven är mogen för det.

Vi kommer att börja på Mariedals gräsplan på onsdag. Därefter kommer vi att träna på lite olika ställen i Karlskrona under sommaren. Var vi ska vara kommer vi att informera om i god tid. Detta för att vi vill passa på att göra reklam för klubbens verksamhet. Vid regn ställer vi in, vilket vi i så fall också kommer att informera om. Under sommaren tränar vi i gi, i dräkt.

Varmt välkomna alla till sommarens träningar! 🙂

Terminsavslutning

2020-05-30 @ 12:30 14:30

Hej alla! På lördag har vi avslutning efter denna mycket märkliga termin. Ännu viktigare blir det att fira! Vi träffas alla klockan 12.30 på Mariedals grönyta, där vi har varit de senaste veckorna. OBS! Nu har vi nått maxgränsen för 50 personer, så fler än de som har anmält sig kan inte komma. Vi ber alla att hörsamma detta. Först blir det en timmes träning. Den här gången har vi Gi på oss allihop, alltså, dräkten. Därefter är det gradering för nybörjarna, och sedan äter vi medhavd mat tillsammans. Det kan också hända att det blir en eller annan uppvisningskata från instruktörsgruppen. 🙂 Vi vill samtidigt påminna om, att även om vi är ute så håller vi avstånden till varandra.
Väl mött allesammans och välkomna till avslutningen!
PS. Vid ev dåligt väder återkommer vi med annan information. DS

Inställd träning

På grund av risk för dåligt väder ställer vi in träningen, söndagen den 24maj. Men det betyder inte att man inte ska träna! 🙂 Ni som är nybörjare, här är er graderingsordning, så ni kan öva hemma. Vi ses på onsdag!

KIHON
From shizentai – choku zuki x 10
From heisoku dachi – mea geri x 10
Step forward zenkutsu dachi, gedan barai
(Everything x 4)
Forward oi zuki chudan
Back age uke
Forward soto uke
Back gedan barai
From zenkutsu dachi – gyaku zuki x 10

KUMITE
Gohon kumite (Jodan) to count

KATA
Kihon Kata by count (Taikyoku Shodan) (Länk till film)

Flytt av träning

Det börjar närma sig sommar, vilket innebär att grusplanen på Västra
Mark blir torr och dammig. Dessutom är vi ju vana att träna utan skor, och grusen är inte fotvänlig. För att vi ska få en bättre träning nu när det blir varmare, har styrelse och instruktörer därför bestämt att vi flyttar träningen till Mariedal. (Se bild.) Alla träningstider och datum förblir precis som tidigare. Med start onsdag 13 maj är vi alltså på Mariedal, till höger bakom Globus om man parkerar bilen på City Gross parkering.
Varmt välkomna!

Karate på 1×1 meter

2020-04-25 @ 16:00 17:30

Nu kan du träna online! Scott Sensei, 6 Dan, håller gratis lektion på lördag 25 april klockan 16 svensk tid, tillsammans med Guy Brodeur, 7 Dan. För dig som är intresserad, så finns det en länk med mer instruktioner på Scott Senseis Facebooksida:

Man måste träna på sin karate även hemma – något vi brukar understryka. Nu när vi inte kan samlas i dojon, kan man ta del av Scott Langleys filmer på nätet på You Tube. Sök på Scott och katans namn.
Heian Shodan
Heian Nidan
Heian Sandan
etc.
mvh Instruktörerna


Träning på Västra mark

Från och med vecka 14 erbjuder klubben utomhusträning två gånger i veckan. Den riktar sig till alla från nybörjare och till svart bälte (tyvärr inte karate light).  Vi håller till på Bergåsa, Västra Marks grusplan. Tiderna är onsdagar klockan 18.30-19.30 och söndagar klockan 10.00-11.00. Under påskveckan är det träning 8/4. Ingen schemalagd träning under påskhelgen. Nästa träning är 15/4. Vi tränar i vanliga träningskläder. Tänk på att ha tillräckligt på dig så du inte fryser! Vi kommer inte ha någon närkontaktsträning.
Ta hand om dig, och varmt välkommen till träningen.

Nu kör vi igång träning på västra mark!

2020-04-01 @ 18:30 19:30

Som ni alla vet så har vi haft dojon stängd under de senaste två veckorna. Men det hindrar såklart oss inte från att träna och ha trevligt tillsammans!
Från och med vecka 14 erbjuder klubben utomhusträning två gånger i veckan. Den riktar sig till alla från nybörjare och till svart bälte (tyvärr inte karate light).
Vi håller till på Bergåsa, Västra Marks grusplan. Tiderna är onsdagar klockan 18.30-19.30 och söndagar klockan 10.00-11.00.
Vi tränar i vanliga träningskläder. Tänk på att ha tillräckligt på dig så du inte fryser! Vi kommer inte ha någon närkontaktsträning.
Ta hand om dig, och varmt välkommen till träningen.

Träning på västra mark

2020-03-22 @ 09:30 11:00

Hela klubben är välkommen till ett träningspass på Västra marks grusplan på söndag förmiddag. Alla, från nybörjare till svart är inbjudna att delta (ej karate light). Eftersom dojon är stängd tränar vi utomhus så att alla kan samlas. Tänk på att inte komma om du har förkylningssymptom. Vi tränar i vanliga träningskläder. Välkomna alla!

Inställd träning

Med anledning av Corona-viruset, har styrelsen för Bushido Karate Karlskrona beslutat att ställa in all träning under kommande två veckor. Detta innebär att ingen regelbunden samling sker i dojon. Vi uppmanar alla medlemmar att regelbundet gå in på hemsidan för att följa uppdateringar från klubbstyrelsen. Vi kommer även att lägga ut alla besked i vår grupp på Facebook.  Styrelsen återkommer med vad som gäller inför träningen med Guy Brodeur.

Tack för er förståelse.

Mvh Styrelsen

Angående corona

Med anledning av Corona-viruset vill vi be alla karate-kas att från och med nu vara noga med att tvätta både händer och fötter innan ni kommer till dojon. Vi vill också be klubbmedlemmar att stanna hemma om ni känner er det minsta förkylda. Allt för att vi ska undvika att sprida onödig smitta vidare. Tack på förhand.

mvh Instruktörerna och Styrelsen

Traditionell shotokan karate